Soirée de la Mode # 9

Pe 23 iunie 2010 a avut loc cea de-a IX-a editie Soiree de la Mode, cu tema: „Futurismul in moda. Evolutia modei secolului XXI”.

In cadrul Cluj Fashion Week (14-17 aprilie 2010)  a avut loc un workshop pe aceeasi tema, ocazie cu care eu am prezentat „Ce inseamna tehnologie integrata in moda? posibilitati si scenarii…” si am lansat blog-ul Future Fashion, unde intentionez sa aduc la cunostiinta publicului cele mai noi cautari in aceasta directie.

Revenind la subiect:

credit foto: Mircea Netea

credit foto: Dan-Andrei Paraschiv

recenzii show:

http://sensotv.ro

aici puteti vedea intregul eveniment filmat; eu sunt de la minutul 01.53. Video-ul nu dureaza decat 3 min si merita

http://mauvert.wordpress.com

Alina Ene a realizat trei rochii mini, din mătase neagră, perfect purtabile. Legătura cu tema a fost dată de imprimeurile 3D („cele mai 3D imprimeuri”- aşa cum au fost ele descrise de Alin Gălăţescu), imagini realizate în colaborare cu un alt prieten artist, Dan-Andrei Paraschiv. Alina a dezvoltat o pasiune pentru tehno-fashion, iar pentru prezentarea cu care a debutat anul acesta la Romanian Fashion Week a utilizat imprimarea digitală pe suport textil a fotografiilor 3D, cu efecte de light painting.”

http://www.pret-a-protester.com

Alina Ene – tot aud vorbindu-se din stanga (Irina Schrotter) si din dreapta (Alin Galatescu) ca ar fi revelatia anului, un debut foarte bun. Acum imi dau seama ca Alina Ene si-a facut debutul la Iasi, in luna iunie, si nu la Cluj. Sa fi parasit ea gruparea „celor mai mari nume din moda romaneasca” pentru mai tanara tabara de designeri ai lui Galatescu? Nu ca ar fi ceva rau, dimpotriva…

3D. „Cel mai 3D”, dupa cum a spus-o, mai bine ca oricine, domnul Galatescu. Daca e sa sterg din memorie ceea ce am vazut la Iasi – organza este un material cu care eu nu ma impac prea bine, cele 3 propuneri ale Alinei Ene nu ma deranjeaza cu nimic. Desi ma duc cu gandul, inevitabil, la stilul lui Adrian Oianu (vezi colectia 3D + rochia-sac), consider initiativa printului 3D bine-venita.”

http://www.alomoda.ro

„Alina Ene – imbina arta fotografica cu designul vestimentar aducand un print 3D digital imprimat in material.”

http://www.evz.ro

„După prezentarea de modă 3D, care a avut loc la Paris, în februarie, tinerii designeri se aliniază curentului şi ţin pasul cu noile tehnologii. Un exemplu în acest sens este Alina Ene, tânărul designer considerat revelaţia Iaşi Fasion Week din această lună. Ea s-a încadrat perfect în ideea de futurism în modă, prin cele trei rochii cu printuri 3D. Un plus a fost reprezentat şi de mănuşile cvasi- complete, în culori  tari, şi coafurile voluminoase.”

Nu am exemplificat aici decat pasajele care ma privesc personal. Pentru intreg articolul click pe numele autorului.

3 păreri la “Soirée de la Mode # 9

  1. Ah, să mă ţii la curent, hehe, poate îţi fac reclamă prin Madrid – apropo, aici este o piaţă excelentă pentru tot ceea ce înseamnă fashion – vezi Cibeles Fashion Week, IFEMA – Feria de Madrid – locuri în care zilnic, 365 zile pe an, sunt prezentări de modă şi oricine, de la începători până la nume consacrate, poate rezerva podiumul şi expune creaţiile. E un izvor continuu de inspiraţie…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s