Romanian Fashion Week 2010

Colectia LightWear, lansata in cadrul Romanian Fashion Week, introduce pentru prima oara pe scena modei romanesti conceptul de tehnologie integrata in moda, sub forma tesaturilor luminescente: reactive la lumina UV si autoluminante, dar care nu necesita sisteme de alimentare. Un alt aspect al conceptului de Light Techno Fashion sunt imprimeurile textile, realizate digital, dezvoltate in baza fotografiilor de light painting, semnate Dan-Andrei Paraschiv, si care surprind traseul luminii.

Pregatirile pe ultima suta de metri si distractie in backstage, in ciuda caldurii si a emotiilor – mai multe foto aici.

… mica la stat, mare la sfat…

Pe partea de coregrafie noroc de sprijinul oferit de Alin Galatescu.

– repetitii-

Show-ul, pentru a pune in valoare efectele utilizate, a presupus si o coregrafie speciala de lumini. Podiumul era impartit in doua: prima jumatate luminata UV, iar a doua jumatate – capatul de podium – era in intuneric. Lumina alba sau lumina normala anuleaza efectul celei UV.  Astfel, cand manechinul ajungea la jumatatea podiumului, reflectoarele cu lumina alba se aprindeau, aparitia fantomatica capatand contur si consistenta. Reflectoarele cu lumina UV au fost aprinse in permanenta, pentru ca acestea au nevoie de un timp sa se incarce si aiba efect maxim, dar si pentru ca materialele autoluminante utilizate in colectie sa se incarce si sa devina vizibile in momentul in care luminile erau stinse complet in sala. Nu stiu cat ati inteles din aceasta poveste, care din pacate nu a fost surprinsa nici in fotografii, nici pe pelicula.

La min 5:25 sunt cateva secvente cu show-ul, dar redat numai cu lumina alba; incepand cu min 5:43, se poate observa in background, destul de slab insa, efectul luminii UV.

Fiind in backstage nu mi-am dat seama cum s-a vazut pe podium, dar reactiile din sala au fost pozitive, in ciuda incidentului tehnic, din cauza caruia luminile UV nu au fost incarcate suficient si, deci, nici efectul la capacitate maxima.

… albumul RFW cu foto podium aici.

Sper pe viitor sa documentez pe blog, in timp real, astfel de experiente, sa ofer o perspectiva personala asupra procesului elaborarii unei colectii si sa va invit in spatiul intim al creatiei.

2 păreri la “Romanian Fashion Week 2010

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s