Din pasiune pentru moda

I-Dea GRUP, proiect sustinut de Filiala de Design a Uniunii Artiştilor Plastici din România, si-a propus sa dedice ziua de 24 noiembrie celebrarii modei, din pasiune pentru acest domeniu.

De ce 24 noiembrie? Business-urile franceze de moda sarbatoresc in fiecare an, in ziua de 25 nov., Sfanta Ecaterina din Alexandria. Simbolismul acestei zile, asa cum este ea sarbatorita de catre cusatorese si modiste (midinettes in fr.), isi are originea in folclorul francez. Tinerele aflate intre prima comuniune si varsta maritisului, isi celebrau protectoarea prin impodobirea statuii acesteia cu boneta modestiei. Nu se stie exact in ce moment Sfanta Ecaterina a fost investita ca patroana a modei, cel mai probabil in urma migrarii fortei de munca de la sat la oras. In biserica Ortodoxa, Sfanta Ecaterina se sarbatoreste atat in ziua de 24 cat si in cea de 25 noiembrie.

Cum ne-am propus sa celebram aceasta zi? Prin invitarea unor profesionisti din diferite areale ale modei (jurnalisti, designeri, analisti, fotografi etc.) care sa discute liber pe teme legate de moda; prin proiectii ale creatiilor tinerilor designeri, totul asezonat cu prajituri specifice acestei sarbatori, Cattern Cakes, si briose, the fashionable cookies.

Dress code accesoriu de cap, bine-nteles.

Cand si unde? Marti, 24 noiembrie 2009, Galeria Ceramica 7, Hanul cu Tei, zona Lipscani incepand cu orele 18.30.

Din pasiune pentru moda” este un proiect marca „I-DEA GRUP” – Biroul de Stil şi Creaţie”, în cadrul programului expoziţional „I-DEA GRUP” – CONCEPT STORE”, un demers implicat şi creativ a patru persoane: Alina Ene (concept), Iulia Tonegaru (concept), Dan-Andrei Paraschiv (fotograf), sub coordonarea Lectorului Universitar Drd Ioana Avram. Este o abordare neconventionala a contextului economic actual, cu intentia de a construi o platformă de manifestare profesională pentru cei care vor sa abordeze domeniul modei cu pasiune si consecventa.  Sub deviza “Fashion must go on!” va propunem să percepeti si sa intelegeti moda, sub toate aspectele si “arderile” ei,: design, productie, marketing, comunicare, prin colaborarea cu profesionisti ai acestui domeniu.

I-Dea GRUP, proiect sustinut de Filiala de Design a Uniunii Artiştilor Plastici din România, si-a propus sa dedice ziua de 24 noiembrie celebrarii modei, din pasiune pentru acest domeniu.

2 păreri la “Din pasiune pentru moda

  1. buna.tu ai absolvit o scoala in domeniu designului vestimentar?daca da.ai putea sa ma ajuti si pe mine spunandu-mi cateva titluri de carti legat de design-ul vestimentar pe care orice viitor student trebuie sa le citeasca si nu neaparat student..pentru a stii sa ma imbrac corect etc multumesc mult,Theo

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s