PROFESIONISTII MODEI – II

Fotografia de moda – stralucire, celebritate… doar atat?

Bucureşti, 11 iunie 2009 : V-aţi intrebat vreodată cum reuşesc fotografii de modă să surprindă, din punct de vedere estetic, unghiurile forte ale unui manechin? Sau, în ce măsură viziunea fotografului influenţează rezultatul final al pictorialului de modă ? I-Dea GRUP, în colaborare cu Romanian Fashion Bloggers, anunţă cea de-a doua întâlnire din cadrul seriei “Profesioniştii modei”.

Sâmbătă, 13  iunie,  începând cu ora 18.00, sunteţi invitaţi la Galeria Ceramica 7, din Hanul cu Tei (zona Lipscani), unde Alex Conu, fotograf independent, va discuta despre secretele fotografiei de modă şi despre ce se ascunde în spatele pictorialelor din paginile revistelor glossy.

afis

«Iniţiativa mi se pare extraordinară si simţeam nevoia de proiecte de acest gen. Intr-un fel, acest proiect suplineşte lipsa de cursuri de specialitate în anumite domenii ale modei. La noi nu înveţi să fii fotograf de modă, stilist, marketer de modă şi aşa mai departe… Sper că, odată cu această iniţiativă, să se pună nişte baze în acest sens. », spune Alex Conu.

Alex Conu, fotograf independent, specializat în fotografia de modă, este absolvent al Institutului de Fotografie din New York. Pe parcursul carierei sale a colaborat cu numeroase reviste pentru femei, print sau online, printre care Beau Monde, The One si Stiletto.ro. Artistul a realizat fotografii de colecţii pentru Maria Lucia Hohan, sau Ludmila Corlăteanu, printre altele şi, de asemenea, a realizat calendarul „Baneasa shopping city 2008”. Pe lângă fotografia de modă, Alex Conu practică astrografia şi este atât coordonatorul Comisiei Foto a SARM (Societatea Astronomică Română de Meteori), cât şi membru în juriul Concursului Naţional “Astrofoto”.

alex_conu_workshop

Profesioniştii modeieste un proiect iniţiat de către I-Deea GRUP şi coordonat de Lector Universitar Doctorand Ioana Avram, cu sprijinul  Filialei Design a Uniunii Artistilor Plastici. Conceput cu intenţia de a atrage atenţia asupra diferitelor „meserii ale modei”, scopul acestui proiect este de a aborda problematica industriilor creative din domeniul modei şi de a deschide perspective profesionale noi pentru tinerii absolvenţi, specializaţi. I-Dea GRUP este format din tineri, studenti si masteranzi ai Universitatii Nationale de Arte, Bucuresti, (Initiator : lector univ drd Ioana Avram), care şi-au propus să demonstreze că tinerele talente din România sunt valori care trebuie preţuite, capabile să găsească soluţii bazate pe cunoaştere, experienţă dar, mai ales, pe ideile care fac diferenţa. I-Dea GRUP propune o soluţie simplă: crearea unei echipe care, prin cumul de competenţe, să se facă vizibilă pe piaţa serviciilor de modă si care să genereze proiecte comune. Romanian Fashion Bloggers (RFB) reprezintă blogger-ii români de modă, fie ca aceştia lucrează în industria modei româneşti, sau sunt doar pasionaţi de modă. RFB se consideră a fi o comunitate, un blog colectiv şi informaţional şi o platformă unde se poate comenta liber despre modă în diversele ei forme – de la fotografie la modelling.

P.S.:  As dori sa-i multumesc Ioanei Anghelescu, Specialist in PR, ptr ajutorul oferit in a ne face auziti si receptati.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s